اضغط على جيم لكي تتوصل بالجديد بالفيسبوك


الجمعة، 11 أكتوبر 2013

فخدة العيد المشوية بالبطاطس


كل سنة وانتى طيبة,تعالى معايا هخليكى تعملى أكلات مفيش زيها فى العيد وتقدميها لأحلى العزومات, تعالى شوفى طريقة فخدة اللحم حلوة جدااا هتستمتعى بيها,,, يلا قدميها فى أحلى لمة فى العيد.








المقادير:
قطعة لحم خروف تزن 2 كيلو جرام
4 فصوص ثوم
ملح
فلفل أسود مطحون
1 كيلو بطاطس
حبتان بصل كبيرتان
1 كوب ونصف الكوب من الطماطم المقشرة
2/1 كوب مرقة لحم
2/1 كوب خل تفاح
ورقة غار.
قطعة دارسين(قرفة)صغيرة
2 ملعقة كبيرة زبدة.

طريقة التحضير:
– قومى بمسح قطعة لحم الخروف بورق المطبخ وتغرز فيها السكين الحادة في عدة أماكن ليوضع فيها الثوم بعد تقطيعه إلى شرائح(حسب عدد الشرائح)
– ثم تبلى لحم الخروف بالملح والفلفل ويوضع في وعاء الشوي ويشوى في فرن معتدل الحرارة لمدة ساعة ثم يجفف من الدهون.
– تقشر شرائح البطاطس وتشرح الى منتصفها(في العمق)وتصف حول قطعة الفخذ المشوية(الجزء المشرح الى الاعلى)وترش بعصير الليمون والملح والفلفل.
– ثم رصى شرائح البصل فوق حبات البطاطس وتضاف اوراق الغار والدارسين والزبدة ومرقة اللحم الى الوعاء.
– ثم ادخليها الى الفرن ويطهي لمدة ساعة ونصف ساعة اخرى مع تقليب اللحم من مدة الى اخرى ليصبح بنيا ومحمصا من كل الجوانب.
– ويمزج اللحم ويوضع في طبق التقديم الى جانب البطاطس المحمرة ويقدم مزينا باغصان الغار او اي خضار .
وبالصحة والهنا,,,


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق